Ga terug

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel begrijpelijk want er zitten echt alleen maar lekkere dingen in, zoals veel knapperige mais en frisse limoen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min

Ingrediënten

  • 500 gram pasta
  • 2 blikjes mais 2 x 300 gram
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 60 ml limoensap 2 limoenen
  • zout en peper
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 250 gram spekblokjes
  • 200 gram feta verkruimeld
  • 0,5 jalapeno peper fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 40 gram rucola grof gehakt

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet . Doe de mais in een vergiet en laat deze ook goed uitlekken.
  • Meng ondertussen in een grote kom de mayonaise, zure room en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper en roer er de chilipeper door. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur totdat ze knapperig beginnen te worden, ongeveer 5 tot 7 minuten.
  • Voeg de pasta en de mais toe aan de schaal met saus en roer goed door. Bestrooi met de feta, jalapeno peper, koriander, rucola en gebakken spekjes en roer door. Breng eventueel op smaak met zout, peper en extra chilipoeder.