Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel begrijpelijk want er zitten echt alleen maar lekkere dingen in, zoals veel knapperige mais en frisse limoen.

Mexicaanse mais

De goedgevulde Mexicaanse pastasalade is gebaseerd op een gerechtje dat we hier ook graag eten, namelijk de Mexicaanse mais. Voor de dressing gebruik ik heel simpel mayonaise, zure room en lekker veel limoensap. We maken de salade af met feta en spekjes voor een zoute touch. Natuurlijk voegen we chilipoeder toe en ook nog jalapeno voor een beetje pit.

Deze pastasalade is simpel en zomers en kan ook goed al even van te voren klaargemaakt worden. Ik ben dol op dit soort receptjes!

Dit recept is vrij eenvoudig aan te passen. Pittiger door extra chilipoeder en jalapeno peper of gebruik alleen mayonaise wanneer je geen crème fraîche bij de hand hebt. De koriander kun je ook weglaten of vervangen door peterselie. Door de mais, limoen en spekjes smaakt dit eigenlijk altijd lekker.

Op zoek naar een andere lekkere pasta salade, probeer dan eens deze met tomaat en olijven. Of een bijzondere met ham en meloen.

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel begrijpelijk want er zitten echt alleen maar lekkere dingen in, zoals veel knapperige mais en frisse limoen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min

Ingrediënten

 • 500 gram pasta
 • 2 blikjes mais 2 x 300 gram
 • 6 eetlepels mayonaise
 • 4 eetlepels crème fraîche
 • 60 ml limoensap 2 limoenen
 • zout en peper
 • 1/2 theelepel chilipoeder
 • 250 gram spekblokjes
 • 200 gram feta verkruimeld
 • 0,5 jalapeno peper fijngesneden
 • 2 eetlepels fijngesneden koriander
 • 40 gram rucola grof gehakt

Instructies

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet . Doe de mais in een vergiet en laat deze ook goed uitlekken.
 • Meng ondertussen in een grote kom de mayonaise, zure room en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper en roer er de chilipeper door. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur totdat ze knapperig beginnen te worden, ongeveer 5 tot 7 minuten.
 • Voeg de pasta en de mais toe aan de schaal met saus en roer goed door. Bestrooi met de feta, jalapeno peper, koriander, rucola en gebakken spekjes en roer door. Breng eventueel op smaak met zout, peper en extra chilipoeder.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie