Recepten

Bananenbrood donuts met amandel glazuur

Ja echt waar hoor, ze bestaan… heerlijke bananenbrood donuts! Oven gebakken donuts, komt geen hete olie aan te pas, ideaal toch?

Ze waren heerlijk licht en luchtig en de tot een pasta gemalen amandelen gaven een zalige smaak aan het glazuur. En hoe leuk zien ze eruit zo met de hagelslag.

Het was even zoeken naar de donut vormpjes maar we vonden ze op ebay voor een leuke prijs, later zag ik ze ook in de kook winkel en dan als bakblik!

bananenbrood donuts

Ingrediënten voor 6 donuts:

Voor de donuts:
2 rijpe bananen, geprakt
50 gram suiker
60 ml Griekse yoghurt
10 gram ongezouten boter, gesmolten
1 ei
125 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda

Voor de icing:
100 gram poedersuiker
2 eetlepels amandelmelk
50 gram amandelschaafsel
snufje zout
chocolade hagel

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet de vormpjes voor de donuts goed in. Meng in een kom de geprakte bananen met de suiker, yoghurt, boter en het ei tot een glad mengsel. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baksoda en het zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng goed.
2. Vul elk donutvormpje tot 3/4 vol. Bak ongeveer 12 minuten in de oven, of totdat een satehstokje er droog uitkomt. Laat de donuts afkoelen op een rooster.
3. Maal ondertussen het amandelschaafsel in een keukenmachine tot een pasta. (Dit heeft wel even nodig) Meng de poedersuiker met de amandelmelk en en voeg 2 eetlepels van de amandelpasta toe. Mix totdat er een glad mengsel ontstaat en voeg een snufje zout toe. Als het te dik is kun je nog wat extra amandelmelk toevoegen.
4. Wanneer de donuts helemaal zijn afgekoeld, dip je ze in de icing en besprenkel ze met chocolade hagel.

Je kunt het deeg ook bakken in een muffinpan

Bananenbrood donut
(Gebaseerd op een recept van Flourishing foodie)

Eet smakelijk!

Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago