Recepten

Raapstelensoep

Nog nooit gegeten raapstelen…Bij de marktkraam waar ik wekelijks een lading groenten koop gingen ze als warme broodjes over de toonbank…Nou ja ze zijn wel koud en het zijn zeker geen broodjes, en die toonbank heeft de kraam ook niet echt… maar bij wijze van spreken. Ik was nieuwsgierig naar wat er nu zo lekker aan was en kocht wat bosjes. Toen mijn middelste ’s middags uit school kwam en vroeg of er wat vriendjes konden blijven eten bedacht ik me dat 13-jarige jongens vast niet van bosjes groene groenten hielden…Dus maakte ik raapstelensoep.

Erg groene soep en best wel lekker, ze aten tenminste allemaal hun bordje leeg…of zouden ze gewoon beleefd geweest zijn 🙂

Raapstelensoep

Ingrediënten:

2 liter groentebouillon
4 bosjes raapstelen
3 aardappels, in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
25 gram boter
5 eieren
200 gram ham reepjes
eventueel crème fraîche

Bereiding:

1. Kook de eieren in 6 tot 7 minuten net hard en zet opzij. Verhit in een soeppan de boter, bak de ui en aardappels even aan. Voeg de bouillon toe en laat koken tot de aardappels gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
2. Snijdt de stelen van de raapstelen, was ze goed. Snijdt ze in grove stukken en voeg ze toe aan de bouillon. Laat ze een minuut of 5 meekoken. Pureer de soep met de staafmixer of in een blender totdat hij helemaal glad is.
3. Zet de soep terug op het vuur, voeg de ham reepjes toe. Pel de eieren en snijdt in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper. Soep in een kom scheppen en er de eieren over verdelen. Of schep er een theelepel crème fraîche op

Lekker met stokbrood of soepstengels.

Raapstelensoep
(Gebaseerd op een recept van AH)

Eet smakelijk!

 

 

Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago