Raapstelensoep

Nog nooit gegeten raapstelen…Bij de marktkraam waar ik wekelijks een lading groenten koop gingen ze als warme broodjes over de toonbank…Nou ja ze zijn wel koud en het zijn zeker geen broodjes, en die toonbank heeft de kraam ook niet echt… maar bij wijze van spreken. Ik was nieuwsgierig naar wat er nu zo lekker aan was en kocht wat bosjes. Toen mijn middelste ’s middags uit school kwam en vroeg of er wat vriendjes konden blijven eten bedacht ik me dat 13-jarige jongens vast niet van bosjes groene groenten hielden…Dus maakte ik raapstelensoep.

Erg groene soep en best wel lekker, ze aten tenminste allemaal hun bordje leeg…of zouden ze gewoon beleefd geweest zijn 🙂

Raapstelensoep by Cookingdom
Raapstelensoep

Ingrediënten:

2 liter groentebouillon
4 bosjes raapstelen
3 aardappels, in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
25 gram boter
5 eieren
200 gram ham reepjes
eventueel crème fraîche

Bereiding:

1. Kook de eieren in 6 tot 7 minuten net hard en zet opzij. Verhit in een soeppan de boter, bak de ui en aardappels even aan. Voeg de bouillon toe en laat koken tot de aardappels gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
2. Snijdt de stelen van de raapstelen, was ze goed. Snijdt ze in grove stukken en voeg ze toe aan de bouillon. Laat ze een minuut of 5 meekoken. Pureer de soep met de staafmixer of in een blender totdat hij helemaal glad is.
3. Zet de soep terug op het vuur, voeg de ham reepjes toe. Pel de eieren en snijdt in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper. Soep in een kom scheppen en er de eieren over verdelen. Of schep er een theelepel crème fraîche op

Lekker met stokbrood of soepstengels.

Raapstelensoep
(Gebaseerd op een recept van AH)

Eet smakelijk!

 

 

One thought on “Raapstelensoep

Geef een reactie