Recepten

Pruimencake of taart

Volgens mij is het nog pruimentijd en daar moet je gebruik van maken. Los uit het handje eten we ze hier graag maar ermee bakken of koken doe ik maar heel zelden…Toen zag ik het recept voor deze pruimencake, een wereldberoemde pruimentaart schijnt het te zijn! Volgens een oeroud recept uit de New York times (1983).

Nadat ik deze pruimencake gemaakt had begreep ik ook volkomen waarom dit recept zo populair is, de smaak is geweldig en de cake heeft een heerlijke consistentie, niet te zompig en niet te kruimelig, gewoon perfect.

En als straks de pruimentijd weer voorbij is denk ik dat er een appel versie van deze geweldige cake gaat komen!

Ingrediënten:

125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
200 gram suiker en 2 extra eetlepels voor bestrooien
115 gram boter
2 grote eieren
12 kleine of 6 wat grotere pruimen, gehalveerd en ontpit
2 theelepels citroensap
1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een kom en zet even opzij. Klop de boter en suiker totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg één voor één de eieren toe en meng nog even goed. Voeg dan het bloemmengsel toe en meng totdat alles net door elkaar zit.
2. Schep het beslag in een 20 cm springvorm en maak de bovenkant glad. Verdeel de pruimen over de bovenkant met de schil naar boven. Besprenkel met de citroensap, suiker en kaneel.
3. Bak de pruimencake ongeveer 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen op een rooster. Het lekkerste is het wanneer je de cake afgedekt een nachtje bij kamertemperatuur laat staan, alle smaken trekken dan goed in.

Pruimencake of taart
Gebaseerd op een recept uit de New York Times, gezien bij Lottie + Doof

 

Smakelijk eten!

Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago