Recepten

Zoete wontons

In één van de boeken van Donna Hay staat een receptje voor chocolade wontons…zo simpel en briljant tegelijkertijd, ja je moet er maar op komen! Zoete wontons, eigenlijk erg simpel!

In het originele recept wordt er kaneel gebruikt voor wat extra smaak, maar sinds een tijdje ben ik nogal verzot op pure choco en zout smaak. Daarom besloot ik om de kaneel weg te laten en wat zout toe te voegen.

En toen bedacht ik als variatie nog de banaan/karamel wontons, die zijn zeker niet minder lekker.

Ingrediënten:

16 Wonton vellen, te koop bij de toko
eetlepel boter, vloeibaar

Voor de choco wontons:
pure chocolade, in blokjes
2 theelepels suiker
1/2 theelepel zout
grof zeezout

Voor de banaan wontons:
plakjes banaan
karamelsaus
1 theelepel lichte bruine basterdsuiker

Bereiding:

1. Meng de suiker met het zout in een schaaltje. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Leg een stukje chocolade met een paar korrels grof zeezout zout op de helft van een wonton vel. Besmeer de randjes met wat boter en vouw ze tot een driehoekje, duw de wontons stevig dicht. Smeer er nog een klein beetje boter op en bestrooi met het zout en suiker mengsel.
2. Voor de banaan versie leg je een plakje banaan op een velletje en druppel er wat karamelsaus over. Smeer boter langs de randjes, vouw de vellen dubbel en duw de randjes stevig aan. Bestrijk met wat boter en strooi er bruine suiker over.
3. Leg de wontons op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Laat een klein beetje afkoelen voordat je ze eet.

Zoete wontons
(Gebaseerd op een recept van Donna Hay)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago