Recepten

Frambozen puddinkjes voor Valentijnsdag

Ze zijn nog lekkerder dan dat ze eruit zien, deze roze frambozen puddinkjes. Eigenlijk geef ik niet heel veel om Valentijnsdag, maar deze vond ik zo leuk…

Het is een klassiek Engels recept en meestal worden ze met citroen gemaakt, deze roze versie is erg lief voor Valentijnsdag. Het enige wat even wat moeite kost is het zeven van de gepureerde frambozen, maar de mooie roze kleur die je krijgt is een beetje moeite zeker waard.

Het zijn echt lieve frambozen puddinkje!

Vandaag is mijn middelste jarig, 15 wordt hij alweer! Het is gewoon niet bij te houden hoe snel de tijd gaat…15 jaar geleden op Valentijnsdag kwamen we thuis uit het ziekenhuis, zodoende is het toch een beetje bijzondere dag…

Frambozen puddinkjes voor Valentijnsdag

Ingrediënten:

140 gram diepvries frambozen, ontdooid
2 eetlepels prosecco
200 ml slagroom
4 eetlepels lichte bruine suiker
roze sprinkels of hartjes

Bereiding:

  1. Maak de frambozen met de prosecco fijn in een kleine foodprocessor of met de staafmixer. Wrijf het daarna door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
  2. Doe de melk met de suiker in een steelpan en breng langzaam aan de kook, laat 2 1/2 minuut onder voortdurend roeren goed doorkoken en haal dan van het vuur. Roer er het frambozen mengsel door.
  3. Laat 15 minuten afkoelen en verdeel het dan over 2 of 3 schaaltjes. Last minstens 2 uur opstijven in de koelkast en versier dan met sprinkels of hartjes <3

In het originele recept werd champagne gebruikt, het verschil zal je niet echt proeven. Koekjes in hartjes vorm zijn er ook leuk bij!

Frambozen puddinkjes voor Valentijnsdag 
(Gebaseerd op een recept van de goodfood kalender 2016)

Smakelijk eten!

 

 

Summary
Recipe Name
Frambozen puddinkjes voor Valentijnsdag
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago