Ontbijt

Kaneelsuiker muffins met bier

Misschien heb je zo vlak na carnaval nog wat bier over? En misschien ook nog zin om te bakken? Probeer eens kaneelsuiker muffins met bier.

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik bier echt smerig gevonden, alleen die geur al! Toch ben ik het de laatste jaren steeds vaker gaan drinken, een heerlijk koud pilsje op een warme dag of een biertje op het terras bij de paters, stukje abdijkaas erbij en bitterballen…ik zou zo in de auto willen stappen!

Ook om mee te koken en bakken ben ik het steeds meer gaan waarderen, ik maakte al eerder een geweldige chocolade cake met donker bier en de ohw zo lekkere kip op een bierblikje!

En dan nu deze kaneelsuiker muffin, je zou niet zeggen dat er bier inzit!

Kaneelsuiker muffins met bier

Ingrediënten:

250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
150 gram suiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
150 ml pils of witbier
75 ml melk
2 grote eieren

Voor de topping:

1 eetlepel kaneelpoeder
50 gram suiker
50 gram boter, gesmolten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Plaats 12 muffin cups in een muffin bakplaat.
  2. Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder, baksoda, suiker, zout en kaneel. Maak een kuiltje in het midden en giet hier het vanille extract, bier, melk en eieren in. Mix totdat alles net gemengd is.
  3. Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes en plaats in de oven. Bak de muffins ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant terugspringt als je er op duwt. Laat afkoelen.
  4. Meng de suiker met de kaneel in een klein schaaltje. Doop de bovenkant van de afgekoelde muffins in de boter en daarna in de kaneelsuiker.

Kaneelsuiker muffins met bier
(Gebaseerd op een recept van The Beeroness)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Frambozen puddinkjes voor Valentijnsdag
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago