Recepten

Parmezaan koekjes op een stokje

Ze zijn zout en knapperig deze parmezaan koekjes! En ook zijn ze snel klaar…

Ik vond dit recept voor Parmezaan koekjes in een boek dat ik bestelde bij Amazon.de. Ik bestel daar regelmatig tweedehands boeken en bijna altijd is de kwaliteit beter dan verwacht. Zo ook bij dit boek, slechts 1 ezelsoor en voor de rest zag het er prima uit!
Nou heb ik eigenlijk een ontzettende hekel aan ezelsoren in boeken, daar zijn toch boekenleggers voor uit gevonden…vroeger maakte mijn dochter voor elk boek dat ik las wel een boekenlegger voor me , zo lief!

Maar goed parmezaan koekjes dus, erg zout maar wel heel lekker! De sesam- en maanzaadjes zijn een fijne toevoeging. Ik zou ze eten met een kom soep of verkruimelen over een bordje pasta. Maar als je echt behoefte hebt aan hartige snack kun je ze ook zo van het stokje eten.

Parmezaan koekjes op een stokje

Ingrediënten:

80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 volle theelepel maanzaad
1 volle theelepel sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Meng de kaas net het maanzaad en de sesamzaadjes in een klein schaaltje.
  2. Gebruik een kookroom of koekjesvorm van 9 cm, leg die op de bakplaat en strooi hier een laagje kaas in. Haal de vorm voorzichtig weg, maak zo ongeveer 10 koekjes.
  3. Leg de stokjes tot halverwege de cirkel en strooi er nog een beetje van het  kaas mengsel over om ze vast te zetten. Bak de parmezaan koekjes ongeveer 5 minuten in de oven totdat ze beginnen te kleuren.
  4. Plaats voorzichtig het bakpapier met de koekjes op een rooster en laat afkoelen. Haal ze van het bakpapier met een spatel.

Parmezaan koekjes op een stokje
(Gebaseerd op een recept uit Baking made easy van Lorraine Pascale)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Parmezaan koekjes op een stokje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago