Parmezaan koekjes op een stokje

Ze zijn zout en knapperig deze parmezaan koekjes! En ook zijn ze snel klaar…

Ik vond dit recept voor Parmezaan koekjes in een boek dat ik bestelde bij Amazon.de. Ik bestel daar regelmatig tweedehands boeken en bijna altijd is de kwaliteit beter dan verwacht. Zo ook bij dit boek, slechts 1 ezelsoor en voor de rest zag het er prima uit!
Nou heb ik eigenlijk een ontzettende hekel aan ezelsoren in boeken, daar zijn toch boekenleggers voor uit gevonden…vroeger maakte mijn dochter voor elk boek dat ik las wel een boekenlegger voor me , zo lief!

Maar goed parmezaan koekjes dus, erg zout maar wel heel lekker! De sesam- en maanzaadjes zijn een fijne toevoeging. Ik zou ze eten met een kom soep of verkruimelen over een bordje pasta. Maar als je echt behoefte hebt aan hartige snack kun je ze ook zo van het stokje eten.

Parmezaan koekjes op een stokje, by Cookingdom
Parmezaan koekjes op een stokje

Ingrediënten:

80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 volle theelepel maanzaad
1 volle theelepel sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Meng de kaas net het maanzaad en de sesamzaadjes in een klein schaaltje.
  2. Gebruik een kookroom of koekjesvorm van 9 cm, leg die op de bakplaat en strooi hier een laagje kaas in. Haal de vorm voorzichtig weg, maak zo ongeveer 10 koekjes.
  3. Leg de stokjes tot halverwege de cirkel en strooi er nog een beetje van het  kaas mengsel over om ze vast te zetten. Bak de parmezaan koekjes ongeveer 5 minuten in de oven totdat ze beginnen te kleuren.
  4. Plaats voorzichtig het bakpapier met de koekjes op een rooster en laat afkoelen. Haal ze van het bakpapier met een spatel.

Parmezaan koekjes op een stokje
(Gebaseerd op een recept uit Baking made easy van Lorraine Pascale)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Parmezaan koekjes op een stokje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie