Recepten

Amandel tuiles, koekjes van kant…

Deze zijn leuk en lekker en mooi en makkelijk! En ook zo veelzijdig, ik ben er helemaal weg van…amandel tuiles.

Je mengt wat, je smeert ze netjes uit en dan bak je de amandel tuiles kort. Daarna kun je ze wanneer ze nog warm zijn in elke gewenste vorm vouwen, van de zomer lijkt het me leuk om hier ijs bakjes van te maken.

Voor nu waren ze erg lekker bij een kopje thee!

Over thee gesproken…toen ik op Instagram een plaatje plaatste van een heerlijke thee die ik gekocht had kreeg ik zulke leuke reacties! Ik ruilde thee met iemand uit België en ook stuurde ik thee met de post naar Kazachstan en de Verenigde Staten! Instagram is zo leuk…

Amandel tuiles

Ingrediënten:

3 eiwitten (ongeveer 100 gram)
125 gram suiker
snuf zout
40 gram bloem
50 gram boter, gesmolten
125 gram amandelschaafsel, licht geroosterd

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt eventueel eerst het amandelschaafsel even kort roosteren in de oven, zo’n 5 minuten, laat ze wel helemaal afkoelen voordat je ze verder gaat gebruiken.
  2. Meng de eiwitten met de suiker en het zout.Roer er daarna de bloem door en dan de boter. Schep het amandelschaafsel door het beslag.
  3. Neem een flinke theelepel van het beslag, schep deze op de bakplaat en spreid het met de bolle kant van de lepel dun uit tot een cirkel van ongeveer 8 cm.
  4. Bak de tuiles in 10 tot 15 minuten goudbruin. Haal de tuiles meteen van de bakplaat en krul ze om een bezemsteel of iets anders ronds. Laat ze afkoelen en haal ze dan van de bezemsteel af.

Je kunt ze ook om bijvoorbeeld een glaasje of flesje krullen. Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten trommel, laat ze wel eerst helemaal afkoelen zodat ze knapperig blijven.

amandeltuiles
(Gebaseerd op een recept uit Bakbijbel van Rutger van den Broek)

Smakelijk eten!

 

Summary
Recipe Name
Amandel tuiles
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

  • Vraag me af wat ik nou niet goed deed. Ze liepen erg uit en alleen de randen werden goudbruin. Het midden bleef zacht. Helaas een misbaksel. Maar wil het nog eens gaan proberen.

    • Wat jammer! Ze moeten erg dun uitgesmeerd worden, echt maar een laagje. Ze worden ook pas knapperig als ze afgekoeld zijn. Ik hoop dat het een volgende keer wel lukt.

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago