Amandel tuiles, koekjes van kant…

Deze zijn leuk en lekker en mooi en makkelijk! En ook zo veelzijdig, ik ben er helemaal weg van…amandel tuiles.

Je mengt wat, je smeert ze netjes uit en dan bak je de amandel tuiles kort. Daarna kun je ze wanneer ze nog warm zijn in elke gewenste vorm vouwen, van de zomer lijkt het me leuk om hier ijs bakjes van te maken.

Voor nu waren ze erg lekker bij een kopje thee!

Over thee gesproken…toen ik op Instagram een plaatje plaatste van een heerlijke thee die ik gekocht had kreeg ik zulke leuke reacties! Ik ruilde thee met iemand uit België en ook stuurde ik thee met de post naar Kazachstan en de Verenigde Staten! Instagram is zo leuk…

Amandel tuiles, by Cookingdom
Amandel tuiles

Ingrediënten:

3 eiwitten (ongeveer 100 gram)
125 gram suiker
snuf zout
40 gram bloem
50 gram boter, gesmolten
125 gram amandelschaafsel, licht geroosterd

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt eventueel eerst het amandelschaafsel even kort roosteren in de oven, zo’n 5 minuten, laat ze wel helemaal afkoelen voordat je ze verder gaat gebruiken.
  2. Meng de eiwitten met de suiker en het zout.Roer er daarna de bloem door en dan de boter. Schep het amandelschaafsel door het beslag.
  3. Neem een flinke theelepel van het beslag, schep deze op de bakplaat en spreid het met de bolle kant van de lepel dun uit tot een cirkel van ongeveer 8 cm.
  4. Bak de tuiles in 10 tot 15 minuten goudbruin. Haal de tuiles meteen van de bakplaat en krul ze om een bezemsteel of iets anders ronds. Laat ze afkoelen en haal ze dan van de bezemsteel af.

Je kunt ze ook om bijvoorbeeld een glaasje of flesje krullen. Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten trommel, laat ze wel eerst helemaal afkoelen zodat ze knapperig blijven.

amandeltuiles
(Gebaseerd op een recept uit Bakbijbel van Rutger van den Broek)

Smakelijk eten!

Amandel tuiles, by Cookingdom

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Amandel tuiles
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 thoughts on “Amandel tuiles, koekjes van kant…

  1. Vraag me af wat ik nou niet goed deed. Ze liepen erg uit en alleen de randen werden goudbruin. Het midden bleef zacht. Helaas een misbaksel. Maar wil het nog eens gaan proberen.

Geef een reactie