Recepten

Minestrone vol verse groenten

Zelf bouillon maken om soep te maken of bijvoorbeeld deze heerlijke minestrone is niet heel lastig.

En toch maak ik heel zelden mijn eigen bouillon en als ik het zelf maak gebruik ik vaak kippenvleugeltjes. Deze keer gebruikte ik een hele kip en in de bouillon gingen nog wat extra smaakmakers zoals bacon en kaaskorst. Ik weet niet zeker of het door de zelfgemaakte bouillon kwam maar deze minestrone soep was echt ontzettend smaakvol en de moeite zeker waard!

Minestrone vol verse groenten

Ingrediënten:

olijfolie
1 ui, geschild in kwarten
4 teentjes knoflook, geschild en gesnipperd
2 wortels, geschild en in plakjes
2 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
400 gram pancetta of ontbijtspek, in dunne plakken
eventueel een korst van Parmezaanse kaas
1 hele kip, rond de 1,5 kilo
6 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 laurierbladeren
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik cherry tomaatjes
1 venkelknol, in stukjes
100 gram spaghetti, gebroken
1 courgette, in plakjes
handjevol bladspinazie

Bereiding:

  1. Verwarm een scheut olijfolie, voeg de ui, knoflook, de helft van de wortel, de helft van de bleekselderij toe en 2 plakjes spek. Bak dit zo’n 5 minuten tot het begint te kleuren. Voeg dan de kip, tijm rozemarijn,laurier en 3 liter water toe, breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1 1/2 uur zachtjes koken.
  2. Giet de bouillon door een vergiet, bewaar de kip en de bouillon. Haal al het vlees van de kip en zet even opzij. Breng de bouillon aan de kook in een ruime soeppan, voeg de tomatenpuree, cherry tomaten en zout en peper naar smaak toe en laat 5 minuten koken. Doe er de bleekselderij, wortel, venkel en spaghetti bij en kook weer 5 minuten. Voeg de kip en courgette toe en laat nog even goed warm worden.
  3. Bak de rest van de ontbijtspek totdat het knapperig is. Roer de spinazie door de soep, verdeel over de borden en verkruimel de spek erover.

Je kunt natuurlijk allerlei soorten groenten gebruiken en bij het maken van de bouillon kun je eventueel de ontbijtspek en/of de kaaskorst weglaten…maar ik zou het niet doen ?

Minestrone
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay magazine)

Smakelijk eten!


Summary
Recipe Name
Minestrone vol verse groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago