Recepten

Honing mosterd kip met pastinaak

Ik haal echt overal ideeën vandaan voor mijn gerechten, ook de markt is een hele fijne plek om inspiratie op te doen. En toen ik weer die mooie pastinaken zag liggen bij mijn favoriete groentekraam wilde ik daar iets mee maken. Het werd deze honing mosterd kip met pastinaak!

Ik kom altijd graag op de markt en bij die kraam liggen altijd allemaal prachtige bossen verse kruiden en ik kan daar ook altijd als eerste de groenten van het nieuwe seizoen weer vinden. (Lente!) Als ik na het doen van mijn inkopen naar huis rijd ruikt mijn kleine autootje altijd helemaal naar verse kruiden en heb ik thuis altijd zin om meteen aan de slag te gaan!

Pastinaak is een groente die ik graag gebruik voor bijvoorbeeld soepen of om te grillen. Ook gebruikte ik deze groente wel eens eerder in een stoofpotje met kip maar toen met een heerlijke tomatensaus en dan nu in honing mosterdsaus, één van mijn favoriete smaakcombinaties aller tijden.

Honing mosterd kip met pastinaak
Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
500 gram kipdijen vlees
2 uien, gesnipperd
350 gram pastinaak, in repen
250 ml groentebouillon
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels honing

Eventueel peterselie voor erover

Bereiding:

  1. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kip rond om bruin, haal de kip uit de pan en zet even opzij. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de uien tot ze zacht worden, zo’n 5 minuten.
  2. Voeg de kip weer toe aan de pan. Meng de mosterd en honing door de bouillon en giet dit in de pan. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Wil je dat de kip uit elkaar valt laat dan een kwartiertje langer opstaan. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de fijngesneden peterselie over.

Serveer met gekookte aardappelen of rijst

Honing mosterd kip met pastinaak
(Gebaseerd op een recept van BBC goodfood)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Honing mosterd kip met pastinaak
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago