Recepten

Amandelcake met blauwe bessen

Laatst waren bij de Albert Heijn de blauwe bessen in de aanbieding en die kon ik niet laten staan! Ik had natuurlijk een heerlijke cake met blauwe bessen en citroen kunnen maken, maar ik had nog amandelmeel staan…dus ging ik op Pinterest op zoek en daar kwam ik deze amandelcake met blauwe bessen tegen.

In het originele recept stond dat de cake maar 20 minuten in de oven hoefde en dat leek me wel wat kort. Na 20 minuten was er geen cake maar gewoon nog beslag in mijn oven, zeker de dubbele baktijd was er nodig om de cake gaar en smeuïg te bakken.

Deze cake is eigenlijk een clafoutis dus het is zeker wel de bedoeling dat hij nog wat smeuïg blijft. Het amandelmeel geeft deze cake een heerlijke smaak en de blauwe bessen zijn lekker fris.

Een makkelijk en lekker recept waarin je elk fruit kan gebruiken dat je in huis hebt.

Amandelcake met blauwe bessen

Ingrediënten:

50 g boter, gesmolten
2 eieren
30 g rietsuiker
80 g amandelmeel
snuf zout
100 g yoghurt
200 g blauwe bessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Meng de gesmolten boter met de eieren, suiker amandelmeel, zout en de yoghurt tot een glad beslag.
  2. Verdeel de blauwe bessen over de schaal en giet hier het beslag over. Plaats in de oven en bak ongeveer 40 tot 45 minuten totdat de bovenkant goudbruin is maar de binnenkant nog enigszins zacht.

De cake is lekker wanneer hij nog een beetje warm is. Je kunt er ook nog wat poedersuiker over strooien.
Amandelcake met blauwe bessen
(Gebaseerd op een recept van Pascale Naessens)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Amandelcake met blauwe bessen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago