Recepten

Kersen gazpacho (Spaanse koude soep)

Dit receptje voor kersen gazpacho kwam ik bijna een jaar geleden al tegen terwijl ik met mijn voet in het gips op de bank hing…Gazpacho is een Spaans recept voor een koude soep, gemaakt met verse groenten en kruiden en in dit geval dus ook vruchten. Je hebt ontzettend veel varianten van dit gerecht.

Toen ik laatst een simpel en licht voorgerechtje zocht schoot dit me ineens weer te binnen. Voor gazpacho heb je eigenlijk hele lekkere rijpe tomaten nodig, die zijn helaas niet altijd even makkelijk te vinden. Door de toevoeging van kersen wordt deze soep iets zoeter maar houdt het wel de heerlijke frisse tomatensmaak.

Zoals ik in mijn gele gazpacho mais toevoeg voor de ietsje zoetere touch zijn dat hier dus kersen.

Kersen gazpacho

Ingrediënten:

1 komkommer, geschild en in stukken
7-8 smaakvolle tomaten, in stukken
6-7 gegrilde paprika’s uit een pot + een scheut van het vocht
250 gram kersen, diepvries
scheutje tabasco naar smaak
Voor garnering eventueel feta en zwarte peper

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de soep in een blender en meng totdat er een mooie gladde substantie ontstaat. Of doe alles in een hoge kom en pureer met een staafmixer.
  2. Breng op smaak met zout en eventueel nog wat extra tabasco. Schenk in een mooi glaasje en verkruimel er wat feta over. Strooi er eventueel wat vers gemalen peper over. Je kunt er ook nog een paar druppels olijfolie overheen gieten.

Ik gebruikte tasty Tom tomaten deze zijn redelijk zoet en smaakvol.
Als je deze soep maakt als amuse kun je met deze hoeveelheid ongeveer 14 glaasjes vullen.
Je kunt deze kersen gazpacho makkelijk van te voren maken, bewaar hem afgedekt in de koelkast en roer voor het serveren nog even goed door.
Versieren met nog wat verse kruiden is natuurlijk altijd een goed idee 😉

Kersen gazpacho (Spaanse koude soep)
(Gebaseerd op een recept van Albert Heijn)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Kersen gazpacho
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 6 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago