Recepten

Pasta met gegrilde paprika pesto

Pasta met gegrilde paprika pesto een prachtig rode pasta pesto!

Toen ik het recept voor dit gerecht doorlas leek me de verhouding tussen de pasta en de pesto niet helemaal juist. Maar een mens kan eigenlijk nooit genoeg pesto hebben en ik verwachte best wel een manier te vinden om alle pesto te gebruiken.

De paprika pesto was echter zoveel dat ik besloot de rest in te vriezen, zodat ik een volgende keer een super snelle en ontzettend lekkere pasta pesto kan maken!

Pasta met gegrilde paprika pesto

Ingrediënten:

1 bol knoflook, gehalveerd
60 ml olijfolie
450 gram gegrilde paprika
150 gram cashewnoten
80 gram pecorino, grana padano of parmezaan
1 eetlepel appelcider azijn
zeezout en zwarte peper
500 gram pasta, ik gebruikte orecchiette
125 ml crème fraîche

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Bestrijk de snijkant van de knoflook met een beetje olijfolie en leg op de bakplaat. Rooster ongeveer 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en knijp de knoflook uit de schil.
  2. Doe de knoflook samen met de gegrilde paprika, cashewnoten en azijn in een foodprocessor en maal dit grof. Voeg olijfolie toe totdat de pesto mooi zacht is, een beetje op gevoel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de pasta in een pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer er de helft van de pesto en de helft van de crème fraîche doorheen. Warm op laag vuur nog even door en verdeel over 4 borden. Rasp er nog wat extra kaas over.

Roer de rest van de creme fraiche door de pesto en doe dit in een bakje in de vriezer. Laat ontdooien voordat je het weer gebruikt.

Pasta met gegrilde paprika pesto
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay Magazine)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Pasta met gegrilde paprika pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago