Pasta met gegrilde paprika pesto

Pasta met gegrilde paprika pesto een prachtig rode pasta pesto!

Toen ik het recept voor dit gerecht doorlas leek me de verhouding tussen de pasta en de pesto niet helemaal juist. Maar een mens kan eigenlijk nooit genoeg pesto hebben en ik verwachte best wel een manier te vinden om alle pesto te gebruiken.

De paprika pesto was echter zoveel dat ik besloot de rest in te vriezen, zodat ik een volgende keer een super snelle en ontzettend lekkere pasta pesto kan maken!

Pasta met gegrilde paprika pesto, By Cookingdom
Pasta met gegrilde paprika pesto

Ingrediënten:

1 bol knoflook, gehalveerd
60 ml olijfolie
450 gram gegrilde paprika
150 gram cashewnoten
80 gram pecorino, grana padano of parmezaan
1 eetlepel appelcider azijn
zeezout en zwarte peper
500 gram pasta, ik gebruikte orecchiette
125 ml crème fraîche

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Bestrijk de snijkant van de knoflook met een beetje olijfolie en leg op de bakplaat. Rooster ongeveer 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en knijp de knoflook uit de schil.
  2. Doe de knoflook samen met de gegrilde paprika, cashewnoten en azijn in een foodprocessor en maal dit grof. Voeg olijfolie toe totdat de pesto mooi zacht is, een beetje op gevoel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de pasta in een pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer er de helft van de pesto en de helft van de crème fraîche doorheen. Warm op laag vuur nog even door en verdeel over 4 borden. Rasp er nog wat extra kaas over.

Roer de rest van de creme fraiche door de pesto en doe dit in een bakje in de vriezer. Laat ontdooien voordat je het weer gebruikt.

Pasta met gegrilde paprika pesto
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay Magazine)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met gegrilde paprika pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie