Recepten

Geitenkaas truffels in verschillende smaken

Nooit geweten dat je zo makkelijk balletjes kunt rollen van geitenkaas! Deze geitenkaas truffels zijn echt heel simpel om te maken en de smaakjes die ik gebruikte zijn slechts een aantal van de mogelijkheden om de geitenkaas te versieren. Ook heel handig is dat je deze hapjes van te voren klaar kunt maken!


Sommige laagjes vielen beter in de smaak dan andere en de roze peper was 1 van de mooiste om te zien maar de smaak was niet echt geweldig. Ik ging dus nog even op zoek naar een alternatief om toch die prachtige kleur geitenkaas balletjes te kunnen maken en naast bijvoorbeeld paprika poeder (wat mij dan weer helemaal niet lekker lijkt) kwam ik ook nog heel fijn gesneden gedroogde cranberry’s tegen! Die ga ik binnenkort zeker nog even proberen.

Ingrediënten voor de geitenkaas truffels:

300 gram zachte geitenkaas, ongeveer 16 balletjes
honing

Voor de coating:
2 theelepels roze peperkorrels, fijngemaakt
1 theelepel sesamzaadjes
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel geroosterde en fijngehakte hazelnoten

Bereiding van de geitenkaas truffels:

  1. Maak kleine balletjes van de geitenkaas. De kaas die ik had was in plakjes gesneden en van elk plakje maakte ik 2 bolletjes.
  2. Roer de honing los met een paar druppeltjes water. Haal de balletjes door de honing en rol ze daarna door één van de coatings. Leg op een bord en herhaal dit met de rest van de truffels. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

De hoeveelheden voor de coatings zijn maar een indicatie, gebruik zoveel als dat je nodig vind om de geitenkaas een mooi laagje te geven.
De mogelijkheden voor een gekleurd laagje zijn eindeloos, pistachenootjes en dille bijvoorbeeld lijken me ook erg lekker.
Aan deze geitenkaas balletjes heb ik verder geen smaak toegevoegd maar ook dat zou nog kunnen voordat je ze door de coating rolt. Denk aan bijvoorbeeld fijngesneden rode peper of bacon.

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Geitenkaas truffels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

  • Dat ziet er echt heel lekker en mooi uit. Zo eenvoudig te maken en toch zo spectaculair om te serveren: een recept naar mijn hart! :) Gebruik je geitenkaas type Chavroux?

    • Dank je wel! Ik gebruik inderdaad zachte geitenkaas, meestal van de Bettine hoeve. Ik woon in Etten-Leur en daar wordt die kaas gemaakt ;-)

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago