Geitenkaas truffels in verschillende smaken

Nooit geweten dat je zo makkelijk balletjes kunt rollen van geitenkaas! Deze geitenkaas truffels zijn echt heel simpel om te maken en de smaakjes die ik gebruikte zijn slechts een aantal van de mogelijkheden om de geitenkaas te versieren. Ook heel handig is dat je deze hapjes van te voren klaar kunt maken!

Geitenkaas truffels by Cookingdom
Sommige laagjes vielen beter in de smaak dan andere en de roze peper was 1 van de mooiste om te zien maar de smaak was niet echt geweldig. Ik ging dus nog even op zoek naar een alternatief om toch die prachtige kleur geitenkaas balletjes te kunnen maken en naast bijvoorbeeld paprika poeder (wat mij dan weer helemaal niet lekker lijkt) kwam ik ook nog heel fijn gesneden gedroogde cranberry’s tegen! Die ga ik binnenkort zeker nog even proberen.

Ingrediënten voor de geitenkaas truffels:

300 gram zachte geitenkaas, ongeveer 16 balletjes
honing

Voor de coating:
2 theelepels roze peperkorrels, fijngemaakt
1 theelepel sesamzaadjes
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel geroosterde en fijngehakte hazelnoten

Bereiding van de geitenkaas truffels:

  1. Maak kleine balletjes van de geitenkaas. De kaas die ik had was in plakjes gesneden en van elk plakje maakte ik 2 bolletjes.
  2. Roer de honing los met een paar druppeltjes water. Haal de balletjes door de honing en rol ze daarna door één van de coatings. Leg op een bord en herhaal dit met de rest van de truffels. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

De hoeveelheden voor de coatings zijn maar een indicatie, gebruik zoveel als dat je nodig vind om de geitenkaas een mooi laagje te geven.
De mogelijkheden voor een gekleurd laagje zijn eindeloos, pistachenootjes en dille bijvoorbeeld lijken me ook erg lekker.
Aan deze geitenkaas balletjes heb ik verder geen smaak toegevoegd maar ook dat zou nog kunnen voordat je ze door de coating rolt. Denk aan bijvoorbeeld fijngesneden rode peper of bacon.

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geitenkaas truffels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “Geitenkaas truffels in verschillende smaken

Geef een reactie