Recepten

Mango soep met kokos en gember

Dit is de eerste keer dat ik een vruchtensoep maak. Deze mango soep met kokos en gember is heerlijk fris en heeft een bijzondere smaak door de bakgember en kokosmelk.

En die kleur van deze zoete soep dan! Daar word je toch helemaal blij van? Een beetje mango meets vanillevla.

Ik ben echt heel erg blij met dit gerechtje, gewoon heel erg lekker en zo leuk om op de foto te zetten! Wel even erbij vertellen dat ik de schaaltjes in de vriezer  gezet had, want het was nog steeds rond de 30 graden buiten toen ik deze foto maakte. Het werkte wel heel goed want het ijs smolt niet erg hard.

In mijn zomervakantie wilde ik eigenlijk van alles gaan bakken maar toen kwam er een hittegolf en moest ik iets anders bedenken. We aten salades ipv pizza’s en hartige taart en als toetje geen cake maar soep.

Nu is dit gerechtje zo makkelijk te maken en ziet er zo feestelijk uit dat het ook erg lekker is als toetje na een etentje.

Ingrediënten voor de mango soep met kokos en gember :

25 gram santen
200 ml kokosmelk
1 rijpe mango (200 gram)
1 bolletje bakgember
2 eetlepels gembersiroop
1-2 eetlepels citroensap

voor erbij:
citroenijs
50 gram amandelen, geroosterd
munt, fijngesneden

Bereiding van de mango soep met kokos en gember :

  1. Verwarm de santen met 2 eetlepels van de kokosmelk totdat de santen gesmolten is. Doe alle ingrediënten nu in de blender en mix tot een glad geheel. Dit kan natuurlijk ook met een staafmixer.
  2. Zet de soep in de koelkast om goed koud te laten worden. Verdeel de soep over 4 borden, schep er een bolletje ijs in en verdeel er de geroosterde amandelen en fijngesneden munt over.

Ik gebruikte mango uit de diepvries, 200 gram. Mijn soep was dik en romig, een verse mango weegt iets meer dan 200 gram maar ik verwacht niet dat je soep dan veel dunner wordt.
Ook warmde ik alles nog even op in het pannetje nadat de santen opgelost was zodat de mango al ontdooit was voordat ik het in mijn blender deed.

Mango soep met kokos en gember
(Gebaseerd op een receptje uit de Delicious)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Mango soep met kokos en gember
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago