Recepten

Gegrilde sardines met serannoham en tomatenchutney

Met deze hele week nog prachtig weer in het vooruitzicht gaan wij natuurlijk de barbecue nog eens aansteken en ik weet zeker dat wij niet de enige zijn! Wil je eens iets anders op je barbecue leggen probeer dan zeker eens deze gegrilde sardines in serranoham.


Ooit heel lang geleden aten we gegrilde sardines in Portugal. Heel lekker vond ik die maar geen idee hoe thuis sardines klaar te maken…blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn hoor en deze sardientjes gerold in ham zijn simpel en erg lekker!


Speciaal voor deze visjes kocht ik een visrek voor op de barbecue, dat werkte echt heel fijn. Iets minder fijn was het schoonmaken van deze kleine visjes, volgende keer laten we ze toch maar schoongemaakt door de visboer, ieder zijn vak zeg maar 😉

Ingrediënten voor de gegrilde sardines met serannoham :

1 blik kikkererwten
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
8 tot 12 verse sardines, schoongemaakt
8-12 dunne plakken serannoham of andere lekkere rauwe ham
bladsla
tomatenchutney

Bereiding van de gegrilde sardines met serannoham:

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Schep in een kom de kikkererwten om met de komijn, paprikapoeder en olijfolie. Bak de kikkererwten in de koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Wikkel elke sardine in een plakje ham en bestrijk de ham met een beetje olie. Rooster de sardines zo’n 3 minuten per kant tot ze net gaar zijn. Je kunt dit zien aan de oogjes die dan wit worden.
  3. Serveer de sardines met de sla en de kikkererwten op een bord en geef er de tomatenchutney bij.

De sardientjes die wij hadden waren best wel klein dus we maakten er wat meer klaar.
Tomatenchutney moest ik even naar zoeken, ben van plan om die nog eens zelf te gaan maken.

Gegrilde sardines met serannoham 
(Gebaseerd op een recept uit de Delicious)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Gegrilde sardines met serannoham
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago