Recepten

Bugles vultips, in 3 smaken

Normaal eten we onze Bugles altijd met heksenkaas of natuurlijk met die kruidenkaas uit een tube. Maar deze keer bedacht ik 3 Bugles vultips als bloginsider voor de blog Laura’s bakery. Deze dips zijn weer eens iets anders en stuk voor stuk erg lekker!

Als eerste maakte ik een heel simpele chorizo dip, beetje pittig en een beetje zoet.


Ingrediënten voor de chorizo dip:

100 gram zachte chorizo
3-4 eetlepels crème fraîche
honing
geroosterde amandelen, fijngehakt

Bereiding van de chorizo dip:

  1. Snijdt de chorizo in plakjes en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de crème fraîche toe en laat draaien totdat er een smeuïge massa ontstaat.
  2. Voeg zo nodig wat meer crème fraîche toe. Doe in een leuk schaaltje en druppel er wat honing over en strooi er de amandelen over.

Daarna maakte ik een zoete uien dip, kost wat meer tijd maar verder heel simpel om te maken.

Ingrediënten voor de zoete uien dip:

olijfolie
boter
2 zoete uien
1 theelepel bruine suiker
1 teentje knoflook, geperst
100 gram roomkaas
100 gram Griekse yoghurt
bieslook

Bereiding van de zoete uien dip:

  1. In een koekenpan verwarm je de olie met de boter, bak hierin op laag vuur de uien totdat ze goudbruin en zacht zijn. Dit duurt toch wel zo’n anderhalf uur. Roer af en toe even door. Als de uien goed zijn voeg je de suiker en het teentje knoflook toe en laat je ze nog 5 minuten zachtjes bakken.
  2. Laat de uien afkoelen, houdt 1 eetlepel apart en meng de rest in de keukenmachine met de roomkaas en Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Doe de dip in een leuk bakje en schep er de achtergehouden uien door. Strooi er fijn geknipte bieslook over.

Als laatste maakte ik een heerlijk frisse labne dip met sinaasappel en hazelnoot:
Het recept daarvoor vind je hier, deze vond ik zelf het lekkerste! Heerlijk fris en toch een klein beetje pittig.

Vond het erg leuk om na te denken over alternatieve Bugles vultips en eens iets anders te proberen. En misschien heb ik jullie nog wel op een ideetje gebracht! 😉

Smakelijk eten!

Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago