Recepten

Bloody Mary soep, oftewel pittige tomatensoep

Natuurlijk heb ik al aardig wat recepten voor een lekker tomatensoepje op mijn blog staan maar deze bloody Mary soep vond ik nog wel een leuke twist aan een simpele tomatensoep.

Toen ik mijn zoons vroeg naar Bloody Mary dachten ze niet als eerste aan de cocktail met wodka of aan de 16de eeuwse Engelse koningin maar wel aan de legende. Iets met spiegels en kaarsen en 3x de naam zeggen.

Maar goed dit is dus soep, een tomatensoep met lekker veel pit en zo’n beetje de ingrediënten die in de beroemde anti-kater cocktail gaat. De wodka liet ik weg maar als je daar behoefte aan hebt kun je gerust een scheut toevoegen aan je kom soep ?

Ingrediënten voor de bloody Mary soep:

1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 gram rijpe tomaten, in stukken
2 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblaadje
2 eetlepels lichte bruine basterdsuiker
3 eetlepels Worcestershire saus
1/2 theelepel cayennepeper
1 liter tomatensap
zout en peper
stukjes bleekselderij
tabasco
wodka

Bereiding van de bloody Mary soep:

  1. Verwarm de olijfolie in een ruime soeppan, bak hierin de ui op zacht vuur totdat ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten, tomatenpuree, laurierblaadje, suiker, Worcestershire saus en cayennepeper toe en roer goed door. Roer de tomatensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed mengen. Haal het laurierblaadje uit de pan en pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Breng eventueel nogmaals op smaak met zout en peper.
  3. Voeg eventueel wat tabasco en een scheut wodka toe en serveer met de stukjes bleekselderij.

De inspiratie voor de Bloody Mary soep

Dit recept is losjes gebaseerd op een recept van Lorrainne Pascale en vond ik in een van haar boeken.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Bloody Mary soep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago