Recepten

Rode bietjes spread

Alleen al voor de prachtige kleur zou je deze rode bietjes spread moeten maken! Het is ook een heel simpel receptje met maar weinig ingredienten.

Mijn oma was dol op bietjes en ik herinner me nog de enkele keren dat ze deze klaarmaakte en ze hele rode handen had. Die dingen moesten dan uren opstaan en ik wilde ze eigenlijk nooit proeven…mijn moeder vond ze namelijk vies.

Nu heel veel jaren later koop ik ze soms voorverpakt in een vacuüm zakje en doe ze door een salade. Met de verse bietjes maakte ik al eens een taart en ook de verse bietjes kocht ik puur omdat ik de kleur zo prachtig vind.

Deze bieten dip heeft natuurlijk niet alleen maar een prachtige kleur, de smaak is ook echt zo lekker! Zoet en maar een heel klein beetje pittig door de mierikswortel. En door deze mooie rode kleur staat deze dip erg leuk op de kersthapjes tafel!

Wat heb je nodig voor de rode bietjes spread:

  • 4 vacuüm verpakte bietjes
  • 3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • zout en peper

Hoe maak je de rode bietjes spread:

Snijdt de bietjes in kwarten en doe alles in en keukenmachine, mix totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra crème fraîche of mierikswortel toe. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer deze dip met roggebrood, toastjes of een cracker.
Karwijzaad past niet alleen heel goed bij koolsoorten maar is ook verrassend lekker door deze rode bietjes spread.
Mierikswortel koop ik in een potje en ik gebruik het regelmatig om gerechten mee op smaak op te brengen. Zoals bijvoorbeeld mijn prei.

De inspiratie voor de rode bietjes spread

Dit receptje vond ik op de website van Jamie Oliver.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

 

Summary
Recipe Name
Rode bietjes spread
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago