Rode bietjes spread

Rode bietjes spread, by Cookingdom

Alleen al voor de prachtige kleur zou je deze rode bietjes spread moeten maken! Het is ook een heel simpel receptje met maar weinig ingredienten.

Mijn oma was dol op bietjes en ik herinner me nog de enkele keren dat ze deze klaarmaakte en ze hele rode handen had. Die dingen moesten dan uren opstaan en ik wilde ze eigenlijk nooit proeven…mijn moeder vond ze namelijk vies.

Nu heel veel jaren later koop ik ze soms voorverpakt in een vacuüm zakje en doe ze door een salade. Met de verse bietjes maakte ik al eens een taart en ook de verse bietjes kocht ik puur omdat ik de kleur zo prachtig vind.

Deze bieten dip heeft natuurlijk niet alleen maar een prachtige kleur, de smaak is ook echt zo lekker! Zoet en maar een heel klein beetje pittig door de mierikswortel. En door deze mooie rode kleur staat deze dip erg leuk op de kersthapjes tafel!

Wat heb je nodig voor de rode bietjes spread:

  • 4 vacuüm verpakte bietjes
  • 3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • zout en peper

Hoe maak je de rode bietjes spread:

Snijdt de bietjes in kwarten en doe alles in en keukenmachine, mix totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra crème fraîche of mierikswortel toe. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer deze dip met roggebrood, toastjes of een cracker.
Karwijzaad past niet alleen heel goed bij koolsoorten maar is ook verrassend lekker door deze rode bietjes spread.
Mierikswortel koop ik in een potje en ik gebruik het regelmatig om gerechten mee op smaak op te brengen. Zoals bijvoorbeeld mijn prei.

De inspiratie voor de rode bietjes spread

Dit receptje vond ik op de website van Jamie Oliver.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Rode bietjes spread
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie