Recepten

frittata met prei, appel en spekjes uit de airfryer

Deze frittata met prei, appel en spekjes maakte ik klaar in de airfryer. De frittata werd prachtig bol en was heerlijk luchtig. De combi van de prei, appel en spekjes is zo lekker. Ik ben dol op zout met een beetje zoet.

Prei is een groente waar ik dol op ben en dit wordt vaak gebruikt in een quiche samen met ham en dit was eigenlijk wat me op het idee bracht voor deze frittata. Of was het toch de pannenkoek met appel en spek die voor inspiratie zorgde? 😉

Normaal maak ik onze frittata in de oven, ook dat is heel lekker maar eerlijk gezegd vind ik de airfryer perfect voor dit soort gerechtjes.

Wat heb je nodig voor de frittata met prei, appel en spekjes:

  • olijfolie
  • 75 gram spekblokjes
  • 1 prei, in dunne ringetjes
  • 1 kleine appel, in reepjes
  • takje tijm, alleen de blaadjes
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • zout en peper

Hoe maak je de frittata met prei, appel en spekjes:

  1. Verwarm de airfryer voor tot 200 graden Celsius. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes totdat ze knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  2. Bak de prei en de appel in het achtergebleven bakvet totdat het wat zachter wordt. Voeg nu de tijm en ahornsiroop toe, roer even goed door en haal van het vuur. Verdeel dit mengsel over 2 schaaltjes.
  3. Klop de eieren los met de melk en zout en peper. Verdeel dit over de schaaltjes, plaats de schaaltjes in de airfryer en bak de frittatas 12 minuten totdat ze goudbruin en luchtig zijn.

Frittatas worden meestal gemaakt om restjes op te maken, dus gebruik wat je in huis hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
frittata met prei, appel en spekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago