Recepten

Spaanse omelet met zoete aardappel en gerookte paprika’s

Deze Spaanse omelet met zoete aardappel en gerookte paprika’s maakte ik omdat ik veel te veel potten met gerookte paprika in mijn kast had staan. Tja zulke dingen overkomen mij regelmatig… Maar het was helemaal niet erg want deze Spaanse omelet was erg lekker.

Een Spaanse omelet is eigenlijk net zo iets als een frittata, het verschil zit hem vooral in de aardappels en in deze omelet gaan zoete aardappels. Dit eiergerecht heet ook wel tortilla en dat is wel weer iets anders dan de Mexicaanse tortilla die je maakt met een wrap, ook heel lekker trouwens.

Wat heb je nodig voor de Spaanse omelet:

  • 1 zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • 4 eieren
  • 75 gram geroosterde paprika uit een pot, in blokjes
  • 3 lente uitjes, in dunne ringetjes
  • 75 gram cheddar of belegen kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Hoe maak je de Spaanse omelet:

  1. Zet voordat je begint aan de omelet je oven aan op de grill stand. Kook de zoete aardappels ongeveer een kwartier totdat ze ver gaar zijn. en giet af.
  2. Klop de eieren los in een schaal voeg de paprika, lente ui, kaas en zout en peper toe. Verwarm de olie in een ovenvaste pan op middelhoog vuur, giet het eimengsel erin en bak ongeveer 5 minuten totdat de onderkant stevig begint te worden.
  3. Zet de pan nu een paar minuten in de oven onder de grill totdat de bovenkant gaar is. Haal uit de oven en laat de omelet verder afkoelen op een bord.

Je kunt deze Spaanse omelet warm of koud eten. Als je er kleine stukjes van snijdt is het een lekker borrelhapje. Maar je kunt het ook als lunch eten met een salade.
Natuurlijk kun je ook aan dit eiergerecht van alles toevoegen, wat chorizo lijkt me echt erg lekker erdoor.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Spaanse omelet met zoete aardappel en gerookte paprika's
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago