Categories: ReceptenSoep

Doperwtensoep met pesto

Het is het de hoogste tijd voor een simpel gerechtje! En deze doperwtensoep met pesto kun je zeker te weten simpel noemen. Komt bij dat het deze week wel echt soep weer is, ze beloven ons lekker koud schaatsweer!
In plaats van een kom snert kun je natuurlijk ook een kom soep gemaakt van erwtjes voorzetten deze is veel sneller klaar dan wanneer je een pan met snert maakt. Voor de doperwtensoep met pesto heb je maar 5 ingredienten nodig.

Je kunt deze soep zowel warm als koud serveren, alhoewel ik het nu gewoon bij een lekkere mok warme doperwtensoep hou..

Een boterhammetje met ham is er trouwens erg lekker bij, je hebt dan een voedzame en ontzettend lekkere lunch.

Wat heb je nodig voor de doperwtensoep met pesto:

  • 750 ml groentebouillon
  • 375 gram doperwten uit de vriezer
  • 2 lente-uitjes, heel
  • 1/2 theelepel limoensap
  • 4 eetlepels pesto
  • Zout en peper

Hoe maak je de doperwtensoep met pesto:

  1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de doperwten en de lente-ui toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken totdat de doperwten gaar zijn.
  2. Verwijder de lente-uitjes en pureer de soep samen met het limoensap en de pesto tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

Je kunt deze soep maken met zelfgemaakte pesto maar ook een lekkere kant en klare pesto is een mogelijkheid.
Deze soep is ook super lekker in een amuse glaasje, sprenkel er wat olijfolie en limoensap over.

De inspiratie voor de doperwtensoep met pesto

Dit receptje vond ik in een boek van Nigella Lawson en ik besloot het te maken omdat ik hoopte dat mijn dochter het lekker zou vinden, dit soepje heeft namelijk wel wat weg van mijn saus voor groene spaghetti.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Doperwtensoep met pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago