Recepten

Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom

Ook deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap en ik maakte iets van de blog van Jody, ongewoon lekker. Ik koos voor deze gevulde chocolade eitjes omdat ik nog graag iets leuks en simpels wilde maken voor de Pasen.

De blog van Jodie staat helemaal vol met allerlei leuke, lekkere en vaak bijzondere recepten. En niet alleen dat maar ze is ook dol op bier, wijn en gedestilleerd en ook daarover is genoeg info te vinden op haar blog.

Zelf lust ik wel advocaat en ik vind dat ook echt bij Pasen horen maar de pubers vinden dat gele drankje helemaal niet lekker. Ik besloot om een aantal eitjes te vullen met advocaat en andere met slagroom.

Dit zoete gerechtje is echt zo simpel en ideaal om tussen de eieren op de brunchtafel te zetten met Pasen of te geven als extra lekker chocolade eitje bij een kopje koffie of thee.

Wat heb je nodig voor de gevulde chocolade eitjes:

  • 5 holle chocolade eieren
  • 2 plakken cake, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels advocaat
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 meringues

Hoe maak je de gevulde chocolade eitjes:

  1. Snijdt de kapjes van de chocolade eieren. Ik gebruikte een scherp mesje dat ik opwarmde in een kommetjes met heet water.
  2. Vul de eitjes met stukjes cake, een eetlepel advocaat en/of slagroom en verkruimelde meringues.

Ik gebruikte chocolade cake en paas meringues maar je kunt elke soort cake gebruiken of zelf meringues maken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago