Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom

Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom

Ook deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap en ik maakte iets van de blog van Jody, ongewoon lekker. Ik koos voor deze gevulde chocolade eitjes omdat ik nog graag iets leuks en simpels wilde maken voor de Pasen.

De blog van Jodie staat helemaal vol met allerlei leuke, lekkere en vaak bijzondere recepten. En niet alleen dat maar ze is ook dol op bier, wijn en gedestilleerd en ook daarover is genoeg info te vinden op haar blog.

Zelf lust ik wel advocaat en ik vind dat ook echt bij Pasen horen maar de pubers vinden dat gele drankje helemaal niet lekker. Ik besloot om een aantal eitjes te vullen met advocaat en andere met slagroom.

Dit zoete gerechtje is echt zo simpel en ideaal om tussen de eieren op de brunchtafel te zetten met Pasen of te geven als extra lekker chocolade eitje bij een kopje koffie of thee.

Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom

Wat heb je nodig voor de gevulde chocolade eitjes:

  • 5 holle chocolade eieren
  • 2 plakken cake, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels advocaat
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 meringues

Hoe maak je de gevulde chocolade eitjes:

  1. Snijdt de kapjes van de chocolade eieren. Ik gebruikte een scherp mesje dat ik opwarmde in een kommetjes met heet water.
  2. Vul de eitjes met stukjes cake, een eetlepel advocaat en/of slagroom en verkruimelde meringues.

Ik gebruikte chocolade cake en paas meringues maar je kunt elke soort cake gebruiken of zelf meringues maken.

Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 thoughts on “Gevulde chocolade eitjes met advocaat en slagroom

Geef een reactie