Recepten

Scones cake met chocolade en marsepein

Een scones cake? Ja echt waar en dan met chocolade en marsepein, dit is echt zo lekker en ook nog eens simpel om te maken! Een perfect ontbijtje met wat jam of een heerlijk stukje cake bij de koffie.

Dit was weer zo’n receptje dat ik ergens tegen kwam en niet meer uit mijn hoofd kreeg. Wij zijn hier nogal dol op scones, deze cake is veel sneller gemaakt dan scones en smaakt zeker zo lekker. Ik kon niet wachten om dit receptje met jullie te delen!

Natuurlijk kun je deze gewoon eten als een cake bij een bakje koffie maar cake als ontbijt is natuurlijk ook wel feestelijk 🙂

Hoe maak je de scones cake met chocolade en marsepein:

  • 200 gram marsepein, in blokjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 100 gram chocolade chips
  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels en 1 theelepel suiker
  • 170 gram koude ongezouten boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 120 ml slagroom
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel amandel extract
  • jam, voor erbij

Wat heb je nodig voor de scones cake met chocolade en marsepein:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bekleed een bakblik met bakpapier, laat het bakpapier iets over de rand hangen zodat je straks de cake er makkelijk uit kunt tillen.
  2. Meng in een ruime kom de marsepein met de poedersuiker. Voeg de chocolade chips toe en zet opzij.
  3. Meng in een foodprocessor de bloem, bakpoeder zout en 2 eetlepels suiker. Voeg de boter toe en pulse totdat de boter nog uit kleine klontjes bestaat. Voeg dit mengsel toe aan de kom met de marsepein en chocola.
  4. In een kleine kom meng je de eieren, slagroom, vanille en amandel extract totdat alles net door elkaar zit. Roer dit door de rest van de ingrediënten. Schep het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant vlak. Bestrooi met 1 theelepel suiker.
  5. Bak de cake ongeveer 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cake goudbruin is en niet terug veert als je er op duwt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat de scones cake helemaal afkoelen op een rooster. Serveer met jam.

De inspiratie voor de scones cake met chocolade en marsepein

Dit is een recept dat ik vond op Food 52

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Scones cake met chocolade en marsepein
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago