Recepten

Ciabatta met Italiaanse vleeswaren (Pressed sandwich)

En toen maakte ik echt iets heel lekkers en geen idee hoe ik dat ga noemen. In het Engels heet een pressed sandwich maar om het nu een geplet broodje te noemen…Het is een ciabatta met Italiaanse vleeswaren en mozzarella. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat omdat je alle smaken in elkaar laat overlopen door er iets zwaars op te leggen.

Dit wordt ook wel een picknick brood genoemd omdat je het makkelijk mee kan nemen, natuurlijk hoeft het niet per se geplet te worden maar ik vond het wel mooi om te zien hoe alles samengaat en de smaak was echt zo goed!

Zoals veel van mijn recepten is ook dit weer naar eigen smaak aan te passen 😉

Wat heb je nodig voor de ciabatta met Italiaanse vleeswaren:

  • 1 ciabatta
  • 2-3 eetlepels olijf tapenade
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels lekkere olijfolie
  • 200 gram Italiaanse vleeswaren zoals parmaham, salami, coppa, mortadella
  • 1 geroosterde paprika, in reepjes
  • 100 gram gemarineerde artisjokkenharten, in stukjes
  • 125 gram mozzarella in plakjes
  • basilicum blaadjes
  • peper

Hoe maak je de ciabatta met Italiaanse vleeswaren:

  1. Halveer de ciabatta in de lengte. Besmeer de onderkant met de olijf tapenade en de andere heft met de balsamico azijn en olijfolie.
  2. Verdeel de vleeswaren over de tapenade, leg daarop de paprika en de artisjok. Hierop leg je dan weer de mozzarella en de basilicum blaadjes, bestrooi met peper en dek af met de bovenkant.
  3. Pak het brood goed in in folie en leg er een bakplaat of een snijplank op en daarop weer iets zwaars zoals je dikste kookboeken of wat blikken. Laat 30 minuten tot 2 uur rusten en snijdt dan in 6 stukken.

Plakjes gegrilde courgette of zongedroogde tomaatjes lijken me ook erg lekker hierbij of dun gesneden chorizo voor een meer Spaanse versie.

De Albert Heijn heeft een uitgebreide selectie Italiaanse vleeswaren, keuze genoeg!

De inspiratie voor de ciabatta met Italiaanse vleeswaren

Ik zag dit receptje op Shutterbean en wilde het gelijk maken!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Ciabatta met Italiaanse vleeswaren
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago