Recepten

Gepofte krieltjes met kruiden op de barbecue

Laatst toen we wilden gaan barbecueën hadden we zin in gepofte aardappel, maar om dit op de bbq te doen kost toch wel aardig wat tijd. Krieltjes en even voorkoken was het idee en zo ontstond dit recept voor gepofte krieltjes met kruiden.

Meestal eten we stokbrood en de favoriete super eenvoudige aardappel salade van de kinderen bij de bbq. (Of de aardappelsalade van AH als het we echt simpel willen)  Deze gepofte krieltjes waren echt heel lekker bij de garnalen spiesjes en de geroosterde courgette met ui.

We hadden nog wat aardappeltjes over en die waren de volgende dag koud een lekker lunch met de geroosterde groenten en een paar druppeltjes olijfolie.

Wat heb je nodig voor de gepofte krieltjes met kruiden:

  • 750 gram krieltjes, schoon geboend
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout
  • takjes verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn, oregano
  • blaadje laurier
  • halve citroen

Hoe maak je de gepofte krieltjes met kruiden:

  1. Kook de krieltjes ongeveer 5 minuten, giet af en laat even uitstomen. Leg de krieltjes op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het zeezout. Leg er de verse kruiden, laurier en de halve citroen bij en vouw de aluminiumfolie goed dicht.
  2. Plaats het pakketje op het rooster van de barbecue en laat in ongeveer 20 minuten verder gaar worden. Als de aardappeltjes zacht zijn als je er in prikt zijn ze klaar.Vouw de folie open en serveer de aardappeltjes.

Je kunt volop variëren met de kruiden en ook de citroen is optioneel maar wel heel erg lekker. En wat dacht je van een paar teentjes knoflook toevoegen!
Deze aardappeltjes zijn erg lekker met bijvoorbeeld aioli of kruidenboter.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gepofte krieltjes met kruiden
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 11 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago