Recepten

Gepekelde kip voor de barbecue

Deze gepekelde kip voor de barbecue maak ik al jaren regelmatig tijdens het barbecue seizoen. Door het zoute en zoete van de pekel wordt het vlees zachter en eenmaal gegrild op de barbecue is het echt ontzettend lekker! Zelfs een kipfiletje wordt niet droog op de BBQ met deze techniek.

Toch wel grappig dat water met zout en suiker een simpel stukje kip veel lekkerder maakt, het schijnt dat samen met het zout er ook vocht in de kip trekt en zo lekker mals blijft bij het grillen.

Wanneer we barbecueën maak ik altijd graag zelf mijn spiesjes of marinade om wat afwisseling te hebben met wat er standaard in de supermarkten te koop is. Dit recept, dat ik ooit vond in een boek over culinair barbecueën, gebruik ik vaak als ik iets simpels maar toch lekkers wil maken op de barbecue.

Wat heb je nodig voor de gepekelde kip voor de barbecue:

  • 1 kilo kipfilet
  • 40 gram zout
  • 45 gram bruine suiker
  • 20 hele zwarte peperkorrels
  • 1 rode peper, in plakjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 citroen, in plakjes
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geschild en geplet

Hoe maak je de gepekelde kip voor de barbecue:

  1. Zorg dat de kipfilet ongeveer overal even dik is en snijdt in mooie lapjes. Leg de kip in een ruime schaal of gebruik een ziplock zak om de kip in te pekelen. Los het zout en de suiker op in 250 ml heet water. Voeg 750 ml koud water toe en de rest van de ingredienten, laat afkoelen en giet dit bij de kip.
  2. Plaats de kip ongeveer 2 uur in de koelkast. Haal de kip uit het vocht en laat goed uitlekken. Gril de kip op de barbecue ongeveer 5-6 minuten per kant afhankelijk van de dikte totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Serveer met een frisse salade en/of zelfgemaakte aardappelsalade

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago