Recepten

Homemade kaasstengels in verschillende smaken

Wij zijn hier allemaal nogal gek op kaas en kaasstengels zijn ook altijd een geliefde snack. Vaak koop ik die bij de Lidl of AH maar homemade kaasstengels zijn natuurlijk veel specialer.

Deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap en moest ik wat koken van de blog Met kort in de keuken van Andreas. Dit was de eerste keer dat ik iets mocht maken van een blog gemaakt door een man en daar vond ik dus het receptje voor deze kaasstengels! Mijn dochter was erg blij met dit simpele receptje voor haar lievelings weekend snack. En ik denk dat ze heel lekker zijn voor een feestje samen met de kruidenkaas vlindertjes en de mini frikandelbroodje .

Wat heb je nodig voor de homemade kaasstengels:

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, geklutst
  • geraspte kaas
  • rode peper flakes
  • maanzaad
  • zout en peper

Hoe maak je de homemade kaasstengels:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius  en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijdt ieder plakje bladerdeeg in 5 reepjes. Dit gaat heel simpel met een pizza snijder.
  2. Bestrijk het bladerdeeg met het los geklopte ei en prik in ieder reepje een paar gaatjes met een vork. Bestrooi een aantal van de de plakjes met geraspte kaas en wat zout en peper. Andere bestrooi je met kaas en rode peper flakes en een deel bestrooi je met maanzaad en zout en peper.
  3. Bak de kaasstengels ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen en serveer.

Ik gebruikte 2 soorten kaas, belegen en Parmezaanse kaas.
Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, denk aan bijvoorbeeld witte en-of zwarte sesamzaadjes, za’atar of kaas met cajun kruiden.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Homemade kaasstengels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago