Homemade kaasstengels in verschillende smaken

Homemade kaasstengels

Wij zijn hier allemaal nogal gek op kaas en kaasstengels zijn ook altijd een geliefde snack. Vaak koop ik die bij de Lidl of AH maar homemade kaasstengels zijn natuurlijk veel specialer.

Deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap en moest ik wat koken van de blog Met kort in de keuken van Andreas. Dit was de eerste keer dat ik iets mocht maken van een blog gemaakt door een man en daar vond ik dus het receptje voor deze kaasstengels! Mijn dochter was erg blij met dit simpele receptje voor haar lievelings weekend snack. En ik denk dat ze heel lekker zijn voor een feestje samen met de kruidenkaas vlindertjes en de mini frikandelbroodje .

Homemade kaasstengels

Wat heb je nodig voor de homemade kaasstengels:

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, geklutst
  • geraspte kaas
  • rode peper flakes
  • maanzaad
  • zout en peper

Hoe maak je de homemade kaasstengels:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius  en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijdt ieder plakje bladerdeeg in 5 reepjes. Dit gaat heel simpel met een pizza snijder.
  2. Bestrijk het bladerdeeg met het los geklopte ei en prik in ieder reepje een paar gaatjes met een vork. Bestrooi een aantal van de de plakjes met geraspte kaas en wat zout en peper. Andere bestrooi je met kaas en rode peper flakes en een deel bestrooi je met maanzaad en zout en peper.
  3. Bak de kaasstengels ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen en serveer.

Ik gebruikte 2 soorten kaas, belegen en Parmezaanse kaas.
Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, denk aan bijvoorbeeld witte en-of zwarte sesamzaadjes, za’atar of kaas met cajun kruiden.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Homemade kaasstengels
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie