Recepten

Snelle granola uit de pan met Chinese 5 spice

Deze snelle granola uit de pan is super simpel en helemaal naar eigen smaak aan te passen. Lekker bij het ontbijt of als snack tussendoor. Je maakt niet teveel zodat de granola lekker vers blijft en je steeds een ander smaakje en een nieuwe combinatie uit kunt proberen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Noten en specerijen

Je kunt voor deze pan granola verschillende noten gebruiken maar ook de specerijen kun je naar eigen inzicht toevoegen. Ik besloot om chinees 5-kruiden poeder te gebruiken omdat dit een beetje pittig is maar tegelijkertijd ook heel goed zoet gebruikt kan worden. Het heeft wel iets weg heeft van onze oer-Hollandse speculaas kruiden. Het is ook erg lekker om bijvoorbeeld vanille te gebruiken door je zelfgemaakte granola.

Blijf erbij

Nog 1 hele belangrijke tip voordat je deze granola ga maken: Laat je pan met havermout en noten niet alleen! Het kan ineens heel snel gaan en verbrande havermout stinkt best wel 🙂 Deze keer ging het bij helemaal goed maar ik had al wel eens eerder een poging gedaan om granola te maken in een pan en het opgegeven omdat de zaden en pitten die ik er door deed heel makkelijk verbranden. Deze versie met havermout en noten werkt veel beter, alhoewel het nog ineens heel snel kan gaan!

Wat heb je nodig voor de snelle granola uit de pan:

  • 125 gram havermout, grote vlokken
  • 50 gram noten, grof gehakt
  • 1/2 theelepel Chinese five spice (of speculaaskruiden)
  • snuf zout
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • handjevol rozijnen

Hoe maak je de snelle granola uit de pan:

  1. Meng in een schaal de havermout, noten, specerijen en zout. Verwarm in een ruime koekenpan op middelhoog vuur de kokosolie en bak het havermout mengsel onder voortdurend roeren totdat het begint te kleuren.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de honing toe. Roer goed door en zet eventueel nog even terug op het vuur als de honing niet goed mengt. Maar voorzichtig, het verbrand nu makkelijk.
  3. Schep de granola op een bakplaat of groot bord en laat helemaal afkoelen zodat de pan granola lekker knapperig wordt. Meng er de rozijnen door als de granola is afgekoeld.

Lekker met yoghurt en vers fruit. Je kunt de granola in een afgesloten pot goed bewaren.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Snelle granola uit de pan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago