Tropische granola met vanille

Tropische granola met vanille

Sommige dingen zijn zo lekker en zo simpel dat je ze steeds weer wil maken, granola bijvoorbeeld. Nog een heel groot voordeel van granola is dat je eindeloos kunt variëren met fruit, noten en andere smaakmakers. Deze keer maakte ik een tropische granola met vanille.

Ik heb een flesje zelfgemaakte vanille extract staan, gewoon wat vanillestokjes en daarop wodka schenken, laten staan totdat het een mooi goudbruin kleurtje krijgt en lekker gaat ruiken. Ik gebruik dit al jaren voor allerlei baksels maar besloot laatst toch een flesje vanille pasta te kopen.

En ja je proeft echt wel verschil, deze pasta zorgt voor net iets meer vanille smaak en geur dan mijn eigen gebrouwen mengsel. Vanille is een erg lekker combinatie met de banaan en kokos.

Meestal gebruik ik kokosolie of olijfolie om mijn granola te maken maar deze keer probeerde ik druivenpit olie, dit heeft een neutrale smaak waardoor de vanille nog beter naar voren komt. Natuurlijk kun je gewoon olijfolie of kokosolie gebruiken om deze granola te maken.

Tropische granola met vanille

 

Wat heb je nodig voor de tropische granola met vanille:

 • 200 gram havervlokken
 • 100 gram cashewnoten
 • 1/2 theelepel kaneel
 • flinke snuf zout
 • 120 ml honing
 • 60 ml druivenpit olie
 • 2 theelepels vanille extract
 • 60 gram bananenchips
 • 30 gram kokossnippers

Hoe maak je de tropische granola met vanille:

 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Doe alle ingredienten behalve de bananenchips en kokossnippers in een ruime kom en meng goed.
 2. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, schep na 10 minuten even door. Hou de granola wel in de gaten want het kan ineens snel gaan.
 3. Haal de bakplaat uit de oven en laat helemaal afkoelen. Roer er dan de bananenchips en kokossnippers door.

Ik maakte een snelle blauwe bessen compote door 200 gram blauwe bessen met een snufje kaneel, snufje zout en een eetlepel suiker even te laten pruttelen totdat ze zacht worden. Afgekoeld heel erg lekker met laagjes yoghurt en deze tropische granola.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tropische granola met vanille
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

One thought on “Tropische granola met vanille

Geef een reactie