Ik denk dat deze blondies met chocolade een van de populairste baksels is die ik ooit maakte! Ze waren dan ook echt ontzettend lekker en zo op. Gelukkig zijn ze heel simpel om te maken en snel klaar!
Blondies zijn geen brownies met witte chocolade maar een cake met dezelfde structuur en vorm als brownies, De smaak van de blondie komt vooral van de bruine suiker die, omdat de blondie net zoals een brownie iets zacht blijft, smaakt als karamel.
Voor deze blondies kun je kiezen uit lichte of donkere basterdsuiker. Ik maakte ze met lichte basterdsuiker maar ik weet zeker dat ze met donkere basterdsuiker ook onweerstaanbaar zijn. Altijd als ik basterdsuiker gebruik, de kleur maakt niet uit, denk ik aan mijn oma. Ze noemde basterdsuiker altijd levende suiker omdat het lijkt alsof het beweegt zonder dat je het aanraakt.
Je kunt de chocolade ook door het beslag roeren of witte chocolade gebruiken.
Noten erdoor is vast ook lekker of amandel extract in plaats van vanille.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…