Blondies met chocolade

Blondies met chocolade

Ik denk dat deze blondies met chocolade een van de populairste baksels is die ik ooit maakte! Ze waren dan ook echt ontzettend lekker en zo op. Gelukkig zijn ze heel simpel om te maken en snel klaar!

Blondies

Blondies zijn geen brownies met witte chocolade maar een cake met dezelfde structuur en vorm als brownies, De smaak van de blondie komt vooral van de bruine suiker die, omdat de blondie net zoals een brownie iets zacht blijft, smaakt als karamel.

Basterdsuiker

Voor deze blondies kun je kiezen uit lichte of donkere basterdsuiker. Ik maakte ze met lichte basterdsuiker maar ik weet zeker dat ze met donkere basterdsuiker ook onweerstaanbaar zijn. Altijd als ik basterdsuiker gebruik, de kleur maakt niet uit, denk ik aan mijn oma. Ze noemde basterdsuiker altijd levende suiker omdat het lijkt alsof het beweegt zonder dat je het aanraakt.

Blondies met chocolade

Wat heb je nodig voor de blondies met chocolade :

  • 115 gram boter, gesmolten
  • 220 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • 125 gram bloem
  • 50 gram pure chocolade, grof gehakt

Hoe maak je de blondies met chocolade:

  1. Vet een bakblik van 20 bij 20 cm in en verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Meng de boter met de suiker tot een glad beslag. Klop het ei er doorheen en het vanille extract. Roer het zout en de bloem erdoor.
  2. Giet het beslag in het bakblik en strijk glad, Strooi de chocolade eroverheen. Bak de blondie 20 tot 25 minuten in de voor verwarmde oven totdat de binnenkant net stevig is. Laat afkoelen in de vorm op een rooster en snijdt in blokjes.

Je kunt de chocolade ook door het beslag roeren of witte chocolade gebruiken.
Noten erdoor is vast ook lekker of amandel extract in plaats van vanille.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Blondies met chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie