Recepten

Waldorf salade

Voor de foodblogswap mocht ik deze maand koken van de blog oh my dish van Marco en Veronique die in Zuid-Frankrijk wonen. Het was even zoeken naar een leuk receptje dat ik wilde maken want er staan zoveel recepten op hun blog. Deze Waldorf salade is het uiteindelijk geworden en ik gaf een draai aan hun klassieke versie.

Zo mengde ik de mayo met wat yoghurt voor een frissere smaak en serveerde ik deze salade in blaadje zodat je ze makkelijk kunt eten.

Waldorf hotel

Een waldorfsalade is een salade met slechts en paar ingrediƫnten. De naam komt van het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd. In moderne versies worden vaak meer ingrediƫnten gebruikt en wordt deze salade gegeten als een maaltijd.

Wat heb je nodig voor de Waldorf salade:

  • 2 appels, in reepjes gesneden
  • citroensap
  • 4 stengels bleekselderij, in dunne halve maantjes
  • 2 el mayo
  • 1 el yoghurt
  • zout en peper
  • handjevol walnoten geroosterd en fijngehakt
  • mini romaine sla, blaadjes losgeklikt

Hoe maak je de Waldorf salade:

  1. Besprenkel de stukjes appel met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan. Meng de appel met de bleekselderij in een ruime schaal.
  2. Meng in een kleiner schaaltje de mayo met de yoghurt en een scheutje citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de appel en bleekselderij.
  3. Verdeel de blaadjes romaine sla over een bord en schep er wat van de salade op, strooi de walnoten erover.

Deze salade kun je nog uitbreiden met wat druiven of rozijnen.
Wij aten deze salade met een gepofte aardappel maar dit is ook een leuk voorgerechtje.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Waldorf salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago