Recepten

Roze latte oftewel een bietjes latte

De kleur van de roze latte is wel erg mooi als je van roze houdt, maar de smaak van deze bijzonder gekleurde latte is ook echt heel lekker. Daarbij is dit vrolijke drankje ook nog eens super simpel om te maken en zijn bietjes super gezond!

Bietjes

Bietjes zijn een veelzijdige groente, je kunt ze zowel gekookt als rauw eten, geroosterde bietjes zijn ook erg lekker. Voor dit gerecht gebruik je bietensap dat ik gewoon kant en klaar gekocht heb maar je kunt dit ook maken met een sapcentrifuge. De smaak is een beetje aards maar tegelijkertijd ook ietsje zoet.

Latte

Tegenwoordig vind je latteā€™s in allerlei kleuren, ik denk dat de groene matcha latte toch wel het bekendste is. Ik kwam deze roze latte tegen op Instagram en toen ik op zoek ging naar een receptje vond ik eigenlijk alleen versies met bietenpoeder. Ik besloot zelf een beetje te experimenteren met smaken en hoeveelheden en pikte het idee voor een bietenchips van de Nespresso site. Je hebt tegenwoordig speciale barista versies in de winkel van zowel gewone als plantaardige melk maar echt nodig voor een mooie schuimlaag is dit niet.

Wat heb je nodig voor de roze latte:

  • 30 ml bietensap
  • zoetstof
  • 200 ml melk of plantaardige melk
  • bietenchips, optioneel

Hoe maak je de roze latte:

  1. Verwarm het bietensap in de magnetron in je kom of verwarm in een steelpannetje en giet in je kom. Voeg je gekozen zoetstof naar smaak toe en los op.
  2. Verwarm de melk in een melkopschuimer of ook in een steelpan. Giet de melk voorzichtig op het bietensap en schep het schuim erop. Serveer met een bietenchips.

Ook zonder melkopschuimer kun je dit drankje maken, je kunt de melk een beetje opkloppen tijdens het opwarmen.
Ik houdt niet van heel zoet dus voeg maar een klein beetje zoetstof toe, een klein schepje suiker of steviapoeder.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Roze latte of bietjes latte
Published On
Preparation Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago