Ik maakte een geweldige aubergine dip met yoghurt en saffraan en ook best wel wat knoflook! En na een nachtje in de koelkast was deze nog lekkerder.
Het allerlekkerste vond ik deze aubergine dip eigenlijk nog tussen een stukje Turks brood en dan even onder de gril. Een soort van tosti dus eigenlijk.
Ik vind het altijd leuk om de aubergines te roosteren boven mijn gaspit, een roostertje erop en dan steeds een beetje rond blijven draaien totdat ze beginnen te verbranden zo’n beetje 🙂 De smaak wordt er lekker rokerig van want aubergine is echt erg lekker maar heeft niet heel veel smaak van zichzelf.
Saffraan is eigenlijk de stamper van een krokus. Het oogsten van saffraan is een arbeidsintensief klusje en dat is een van de redenen dat saffraan zo duur is. Het geeft een mooie gouden gloed aan veel gerechten zoals bijvoorbeeld risotto en paella.
Serveer met geroosterd platbrood, Turks brood, crackers of met groenten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…