Recepten

Oud Hollandse strooigoed granola

Deze feestelijke oud Hollandse strooigoed granola is lekker over de yoghurt maar misschien nog wel beter om uit de pot te snoepen. Dit is een super leuke snack om op tafel te zetten bij de intocht of het heerlijk avondje.

Pepernoten

Tja dat eeuwige gedoe over pepernoten of kruidnotenā€¦Ik noem ze gewoon allemaal pepernoten maar vindt de kruidnoten die ik dus eigenlijk altijd koop veel lekkerder dan pepernoten. Kruidnootjes zijn lekker knapperig en doen aan speculaas denken. Pepernoten zijn taai en hebben meer weg van taaitaai.

Kaneel

Deze granola is natuurlijk niet echt een gezonde versie maar wel een erg lekkere. In deze tijd van het jaar vind ik het grappig om dingen die normaal niet speciaal speculaas of kaneel te bevatten een beetje te pimpen met warme smaken. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens een heerlijke fudge met kaneel.

Wat heb je nodig voor de oud Hollandse strooigoed granola:

  • 125 gram grove havermout
  • 100 gram gemengde noten
  • 35 gram pompoenpitten
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 60 ml golden syrup of honing
  • 2 eetlepels olie
  • hand vol pepernoten/kruidnoten
  • naar smaak tumtum, schuimpjes, suikerhartjes

Hoe maak je de oud Hollandse strooigoed granola:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de havermout, noten, pompoenpitten, suiker, kaneelpoeder en zout. Voeg de stroop en olieĀ  toe en meng goed.
  2. Spreid de granola uit over de bakplaat en bak in ongeveer een kwartier goudbruin. Roer halverwege even goed door. Laat de granola helemaal afkoelen op de bakplaat.
  3. Schep de pepernoten en snoepjes erdoor en bewaar in een afgesloten pot. Lekker over de yoghurt of gewoon om te snoepen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Oud Hollandse strooigoed granola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago