Speculaas fudge met witte chocolade in laagjes

Speculaas fudge in laagjes

Eigenlijk wist ik niet zeker of ik nog iets lekkers speciaal voor Sinterklaas wilde maken voor op mijn blog. En toen kwam ik een receptje tegen voor fudge en ik besloot speculaas fudge met witte chocolade te maken.

Deze fudge krijgt zijn heerlijke smaak door de speculaaskruiden die erdoor zitten en ziet er echt heel leuk uit door de 2 kleuren laagjes die je maakt.

Dit is de simpele fudge versie met gecondenseerde melk en chocolade. In dit geval gebruik je witte chocolade en krijg je zo 2 verschillende kleuren. Je kunt deze speculaas fudge goed een paar dagen bewaren in de koelkast zodat je tijdens het heerlijk avondje dit alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.

Speculaas fudge in laagjes

Wat heb je nodig voor de speculaas fudge :

  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
  • 600 gram witte chocolade, in stukjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel piment

Hoe maak je de speculaas fudge:

  1. Bekleed een cakeblik met aluminiumfolie of bakpapier, laat een stukje over de rand hangen zodat je de fudge er straks makkelijk uit kunt halen.
  2. Verwarm in een steelpan de zoete gecondenseerde melk met 550 gram van de witte chocola, totdat de chocola gesmolten is. Als het mengsel glad is roer je er het vanille extract door en haal je de pan van het vuur. Schep de helft van het mengsel in een ander pannetje, voeg aan 1 deel de stroop, de rest van de chocola en de specerijen toe en laat op laag vuur weer smelten.
  3. Spreid een laagje van de witte chocolade fudge uit over de bodem van het cakeblik, als deze alweer te dik is kun je hem nog heel even verwarmen. Giet er een laagje van de speculaas fudge over en wissel steeds af totdat alle fudge op is. Roer met een sateprikker een paar rondjes door de 2 kleuren fudge om een swirl effect te krijgen.
  4. Dek de cakevorm af met alu- of plasticfolie en plaats minstens 5 uur in de koelkast om stevig te worden. Als de fudge stevig is haal je hem uit de vorm en snijdt in blokjes.

De fudge blijft mooi stevig als je hem in de koelkast bewaard.
In plaats van de verschillende specerijen kun je ook 2 theelepels koekkruiden toevoegen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Speculaas fudge
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

2 thoughts on “Speculaas fudge met witte chocolade in laagjes

Geef een reactie