Recepten

Simpele linzensoep met gehakt en citroen

Deze simpele linzensoep met gehakt en veel verse groenten aten wij op een zondag en het restje werd mijn super lekkere lunch voor de volgende dag. De soep met groenten en gehakt is snel klaar erg smaakvol. De citroen zorgt voor een frisse toets en peterselie is gewoon altijd lekker in soep.

Allerhande

Het receptje vond ik in de Allerhande maar natuurlijk moest ik er wel weer een iets andere draai aan geven. Ik ben al jaren fan van de Allerhande. Als ik het me goed herinner waren vroeger de eerste gerechten die ik maakte toen ik op mezelf ging wonen receptjes uit de Allerhande. Het receptje voor coleslaw wat ik ooit uitknipte staat hier nog regelmatig op tafel.

Linzensoep

Door het kruidenmengsel dat ik gebruik voor de linzensoep heeft deze soep een warme smaak en is hij een stuk simpeler en milder dan mijn andere recept voor linzensoep die trouwens ook heel erg lekker is.

Wat heb je nodig voor de simpele linzensoep met gehakt:

  • olijfolie
  • 300 gram kipgehakt
  • 3 winterpenen, geschild en in plakjes
  • 1/2 eetlepel al-andalus
  • 1 prei, schoongemaakt en in dunne ringen
  • 2 blikken van 400 gram linzen, uitgelekt
  • 1 kippenbouillontablet
  • platte peterselie
  • 1 citroen, in partjes

Hoe maak je de simpele linzensoep met gehakt:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Bak hierin het kipgehakt gaar en bruin.
  2. Voeg de winterpeen en de al-andalus toe en bak even mee. Voeg de prei, linzen en de kippenbouillontablet toe samen met een liter water en breng aan de kook.
  3. Laat 10 minuutjes zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Bestrooi de soep met de peterselie en serveer met een partje citroen om er over uit te knijpen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Simpele linzensoep met gehakt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago