Linzensoep met lekker veel specerijen

Linzensoep

Linzensoep, iedere foodblog zou daar toch eigenlijk een recept voor moeten hebben…dus vandaar nog maar eens een soep receptje want ik had dus nog geen recept voor linzensoep op mijn blog.

Ja oké ik had al wel een recept voor wortelsoep met linzen, die trouwens echt heel erg lekker is, maar dit is meer een klassieke linzensoep. Simpel en vullend met veel smaak.

Peulvruchten

Linzen behoren tot de peulvruchten en peulvruchten zijn zaden met of zonder omhulsel. 1 Keer in de week peulvruchten eten schijnt goed voor je te zijn en je kunt ze gebruiken als vlees vervanger. Behalve linzen zijn ook bijvoorbeeld bruine en witte bonen, sojabonen en kikkererwten peulvruchten.

Specerijen

Alhoewel er in deze soep geen chilipeper zit is hij toch licht pittig, Dit komt door de specerijen combi en vooral de gember kan een pittige smaak geven. Ik ben daar echt dol op.

Linzensoep

Wat heb je nodig voor de linzensoep met lekker veel specerijen:

(6 personen)

  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1½ theelepel komijnpoeder
  • 1½ theelepel korianderzaad
  • 1½ theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 blikken linzen, uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram cavolo nero, steeltjes verwijdert
  • zout en peper
  • Griekse yoghurt

Hoe maak je de linzensoep met lekker veel specerijen:

  1. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Bak hierin op halfhoog vuur de ui, wortel en bleekselderij 3-4 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en bak even mee totdat het lekker begint te ruiken.
  2. Voeg de linzen toe en de gepelde tomaten. Voeg 2 blikjes water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Doe de cavolo nero erbij en laat een paar minuutjes slinken. Breng op smaak met zout en peper, Verdeel de soep over 6 borden en schep er een lepel yoghurt op.

Deze soep laat zich erg goed invriezen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzensoep met lekker veel specerijen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten