Recepten

Vispannetje met zeevruchten en doperwten

Met dit lekkere vispannetje met zeevruchten en doperwten breng je de lente op tafel. En alhoewel dit gerechtje super simpel is en erg snel klaar smaakt het wel bijzonder lekker.

Vis en zeevruchten

Wij eten niet heel vaak vis en al zelden zeevruchten, dat komt omdat het klaarmaken van vis en zeevruchten mij altijd een beetje ingewikkeld lijkt. Die enkele keren dat ik vis of zeevruchten klaarmaak, smaakt het eigenlijk altijd uitstekend en we zijn ook echt dol op vis. Hoogste tijd om het idee dat vis en zeevruchten klaarmaken ingewikkeld is maar eens te laten varen.

Uit de vriezer

Voor dit vispannetje gebruikte ik diepvries vis en zeevruchten. Ook de doperwten kwamen uit de vriezer. Tegenwoordig vind je in de supermarkt vaak een vriezer waar jezelf je ingevroren zeevruchten kunt kiezen en in een bakje scheppen, super leuk en de smaak is goed!

Wat heb je nodig voor het vispannetje met zeevruchten :

  • olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 witvisfilets, ontdooid
  • 200 gram doperwten
  • 150 gram zeevruchten, ontdooid
  • scheutje droge witte wijn
  • zout en peper
  • sap van 1/2 citroen en partjes voor erbij
  • handjevol erwtenscheuten

Hoe maak je het vispannetje met zeevruchten :

  1. Verwarm een scheutje olijfolie samen met de boter in een ruime hapjespan. Voeg de vis toe en bak ongeveer 2 tot 3 minuten. Draai de filets voorzichtig om.
  2. Voeg de doperwten, zeevruchten, witte wijn en wat zout en peper toe. Doe een deksel op de pan en laat 3-4 minuten garen. Verdeel de erwtenscheuten over de pan en serveer met de partjes citroen.

Tips

  • Kun je geen erwtenscheuten vinden dan kun je dit vervangen door een handje veldsla of waterkers.
  • Natuurlijk kun je ook gewoon verse vis, zeevruchten en doperwten gebruiken voor dit recept.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago